Berekening van een betonnen ring

Instructies voor de rekenmachine voor het berekenen van betonnen ringen

Specificeer de afmetingen in millimeters:

H - de hoogte van de betonnen ring, geselecteerd op basis van het doel (voor het plaatsen van een septic tank, water- en gasleidingen) en varieert sterk van 70 tot 1000 mm en meer. Maatkenmerken worden geregeld door Nummer 8020-90 (DSTU B V.2.6-106: 2010).

D - de diameter van de ring (buitenste) moet worden gekozen, rekening houdend met rekening houdend met de gebruiksmogelijkheden, geleid door Nummer 8020-90 (700-2000 mm). Voor riolen heeft een grotere diameter de voorkeur, in dit geval is het vochtgehalte lager en is de afvoer van afvalwater beter. Voor de ringen van de watervoerende laag is het de moeite waard om een ​​kleine diameter te kiezen, omdat in dit geval minder uitgraving nodig is. Tegelijkertijd zal een te kleine afmeting het onderhoud en de reiniging van de put bemoeilijken.

A - de dikte van de ring varieert tussen 70-140 mm. Met een toename van de wanddikte neemt het verbruik van beton en de massa van het product toe. Door het gebruik van een wapeningsnet kunt u de dikte verminderen tot 60-80 mm, het gewicht en de hoeveelheid beton die voor de ring wordt gebruikt enigszins verminderen en de sterkte niet verslechteren. Door het gewicht van de ring te verminderen is het mogelijk om geen hijsapparatuur te gebruiken voor het verplaatsen en monteren.

Zwart-wit tekening:

Door het item "Zwart-wit tekening" aan te vinken ontvang een tekening in de buurt van de vereisten van Nummer en u kunt deze afdrukken zonder verspilling van kleureninkt of toner.

Klik op Berekenen.

Berekeningsresultaten:

Beton volume - hiermee kunt u de benodigde hoeveelheid oplossing vinden voor het gieten van een ring van een bepaalde grootte en componenten kopen voor de voorbereiding ervan: cement (M-400), kwartszand en granietsteen (fractiegrootte - 1/4 van de wanddikte van het product).

Binnendiameter bepaalt de werkelijke interne holte, zodat u het gemak van het werken in de ring kunt evalueren.

Berekening intern volume van de betonnen ring geeft de capaciteit van de ring aan, dergelijke gegevens zijn handig bij het aanroepen van een rioleringsmachine met de vereiste capaciteit of het voorbereiden van reagentia voor periodieke behandeling van een put, bakwater.

Hoogte, breedte en oppervlakte van het wapeningsnet - de noodzakelijke parameters voor het verkrijgen van een versterkend frame, gereguleerd door Nummer 23279-2012 of de onafhankelijke vervaardiging ervan . Als de hoogte bekend is, worden 10-12 stalen staven van 8-10 mm voorbereid en gelijkmatig verticaal rond de omtrek van de vorm (tussen de wanden van de bekisting) geplaatst. Op basis van de berekende waarde van de breedte wordt een staaldraad met een diameter van 5-8 mm gesneden en worden er verticale staven omheen gewikkeld met een stap van 160-200 mm. De fittingen worden aan elkaar bevestigd door lassen of breien van draad. Voor het storten moet het wapeningsnet van roest worden ontdaan.