Berekening van gipsplaten op het plafond, muren, partities

Materiaalverbruik:

Instructies voor online gipsplaatcalculator

Om gipsplaat voor een muur, scheidingswand of plafond te berekenen, vult u eerst de afmetingen in millimeters in:

Y - Hoogte van de te bekleden scheidingswand of wand (plafondlengte)

X - Breedte van de wand, scheidingswand of plafond

Значения Y en X zijn afhankelijk van de grootte van uw kamer en de ontwerpoplossing, ze zijn eenvoudig te meten met een constructietape.|| | 380

H - Bladlengte. Standaard lengte van gipsplaat volgens Nummer 6266-97 "Gipsplaten. Specificaties is 2500 mm. Ook kan dit materiaal worden geproduceerd in lengtes van 1500 tot 4000 mm

Z - Plaatbreedte. Volgens de norm is de waarde Z = 1200 mm, maar afhankelijk van de fabrikant kan de breedte van de gipsplaat 600 tot 1500 mm zijn. Controleer voor aankoop de afmetingen van de gipsplaten van de leverancier.

Materiaalverbruik:

S - Het aantal stellingprofielen per gipsplaat blad wordt geselecteerd op basis van de breedte van het bekledingsmateriaal ... Het is optimaal om de tandheugelprofielen om de 600 mm te plaatsen (het is mogelijk om de trede te verkleinen tot 300-400 mm als een verhoogd draagvermogen van de constructie vereist is). De waarde S moet worden gekozen tussen 2 en 4.

V - Het aantal gipsplaatlagen. Voor een wand is meestal een enkele laag gipsplaat voldoende. Als er extra versteviging, uitlijning en geluidsisolatie nodig is, wat belangrijk is voor het aanbrengen van scheidingswanden, kunnen meer lagen nodig zijn (optimaal niet meer dan twee). Door het aantal omhullende lagen te vergroten, wordt de ruimte aanzienlijk kleiner en neemt het materiaalverbruik toe.

Dankzij de mogelijkheden van de rekenmachine kunt u een waarde selecteren V van één tot 4.

B - De afstand tussen de parkers voor het bevestigen van de gipskartonplaat aan het profiel is 100 tot 250 mm.

N1 - Primerverbruik voor verwerking 1 m 2 oppervlakte. Het verbruik van de primer wordt noodzakelijkerwijs aangegeven door de fabrikant van de goederen op de verpakking en u kunt het daar gemakkelijk vinden. Dit zijn echter gemiddelde kosten. Het werkelijke verbruik is afhankelijk van het type te primen ondergrond, het seizoen en de weersomstandigheden en de wijze van aanbrengen van de primer. Daarom moet een marge van maximaal 10% worden gemaakt boven het door de fabrikant opgegeven verbruik.

N2 - Verbruik plamuur per vierkante meter (voor aanvang van de behandeling, dwz de eerste laag bovenop gipsplaat) hangt af van de eigenschappen van het gebruikte materiaal en de kromming van het te behandelen oppervlak . Voor een startplamuur op basis van gips en kalk is het verbruik ongeveer 0,8-1,0 kg per m 2 (mits de laagdikte binnen 10 mm ligt). Er moet aan worden herinnerd dat het verbruik dat door de fabrikant op de verpakking wordt aangegeven, vaak wordt weergegeven met een dikte van 1 mm. Als er een dikkere laag nodig is, dan zal het verbruik toenemen. Het wordt ook aanbevolen om startplamuur 10-15% meer in te slaan dan het gespecificeerde verbruik.

N3 - Het verbruik van afwerkplamuur is van 0,5 tot 1 kg/m || | 417 2 (met een optimale laagdikte van 0,5-1 mm).

Het lijkt misschien dat gipsplaat een vrij glad materiaal is dat geen extra egalisatie nodig heeft verf, maar stopverf is niet alleen nodig om het oppervlak egaal te maken, maar ook om de sterkte te vergroten, de kleefeigenschappen te vergroten en het absorptievermogen van de kartonnen basis te verminderen. De verf op het plamuuroppervlak hecht beter en het verbruik neemt af.

N4 - De hoeveelheid verf per 1 m 2 поверхности, зависит от вида лакокрасочного материала, способа нанесения и качества самой плоскости. Средний расход краски op de один метр квадратный около 0,2 кг. Точный расход конкретного покрасочного материала уточняйте у производителя или поставщика.

Houd er rekening mee dat als een roller wordt gebruikt voor het schilderen, deze niet kan worden vervangen totdat u de muur of het plafond volledig hebt bedekt, aangezien er zullen verschillen in textuur verschijnen bij het veranderen. Dat wil zeggen, u moet het hele gebied met één roller schilderen.

Door het item aan te vinken "Zwart-wit tekening" U ontvangt een tekening die dicht bij de vereisten van Nummer ligt en voor het afdrukken is geen gekleurde inkt of toner nodig.

Druk op "Berekenen".

De calculator helpt u bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid materialen voor het bekleden van wanden, plafonds of scheidingswanden met gipsplaat. Ontdek hoeveel gipsplaten, een geleider en een rekprofiel (in meters of stukken van standaardlengte), zelftappende schroeven voor het bevestigen van de gipsplaatbekleding en montage van het frame (en hun totale aantal) nodig zijn. Het programma berekent ook hoeveel afdichtings- en wapeningstape, isolatie, primer, start- en afwerkplamuur en verf nodig zijn. Dit minimaliseert de risico's van het verwerven van overtollig materiaal voor wandbekleding met gipsplaat, evenals hun verdere afwerking en vermindert bijgevolg uw reparatiekosten. Houd er rekening mee dat de berekening geen openingen voor deuren en ramen omvat.