Berekening van keramische tegels voor een badkamer of toilet | || 209

1

Instructies voor de rekenmachine voor het berekenen van het aantal keramische tegels

Tekening van één muur

De rekenmachine berekent niet de aantal tegels per gebied, zoals het op de meeste sites wordt gedaan, maar door het aantal tegels in de hoogte en breedte van de kamer. In dit geval wordt het aantal tegels eerst naar boven afgerond op een groter geheel getal, en pas daarna wordt het totale aantal tegels berekend door het aantal hele tegels in de breedte te vermenigvuldigen met het aantal hele tegels in de hoogte. Het aantal tegels wordt op dezelfde manier berekend, rekening houdend met de holtes. Deze aanpak houdt rekening met de hoeveelheid tegelafval bij het wijzigen van de positie van de vide. Elke tegelzetter weet dat wanneer de deur in de kamer aan de muur grenst, er minder afval zal zijn. Maar de meeste vergelijkbare rekenmachines die het aantal tegels per oppervlakte berekenen, houden geen rekening met deze functie.

X - breedte van de muur

Xd - breedte tot leegte

X1 – ширина пустоты

Xp - breedte na leegte

Y - hoogte van muur

Yd - hoogte vóór leegte

Y1 - hoogte van leegte

Yp– hoogte na leegte

FY– tegelhoogte

EX– tegelbreedte

Voer alle afmetingen één in door één op de overeenkomstige plaatsen van het formulier. Afmetingen moeten worden aangegeven in mm. Als de muur volledig is verlijmd met tegels, dat wil zeggen dat er geen deuren, ramen en holtes aan de muur zijn, dan moet in de vorm waarin de afmetingen zijn aangegeven "te vervallen", "Breedte van de leegte", "Hoogte van de leegte" worden ingesteld op nul.

Als er holtes in de muur zijn (waar de tegel niet is gelijmd), moet u zorgvuldig de afstanden tot de holte meten in hoogte, breedte en de afmetingen van de holte zelf. De grootte boven de leegte in hoogte en achter de leegte in de breedte wordt automatisch berekend door de rekenmachine.

Als de afmetingen verkeerd zijn ingevoerd, verschijnt er een waarschuwing "Niet in aanmerking komend."

De rekenmachine is ontworpen voor tegellay-out van onder naar boven, van links naar rechts ... Dit betekent dat de bijgesneden tegels (indien aanwezig) zich aan de bovenkant van de muur bevinden en aan de rechterkant als je naar de muur kijkt. Als u een tegellay-out van rechts naar links nodig heeft, kunt u hier rekening mee houden door het formaat te wijzigen naar een lege ruimte in de breedte en de afbeelding in spiegelbeeld te bekijken bij het leggen van de tegels. Geef de grootte van de voeg tussen de tegels aan, de hoeveelheid gesneden tegels hangt ervan af en dienovereenkomstig is een toename van de hoeveelheid afval mogelijk. Bij kleine afmetingen van de wand voor bekleding heeft de afmeting van de naad alleen invloed op de hoeveelheid tegelafval; bij wandafmetingen van 10 of meer tegels kan de afmeting van de naad ook invloed hebben op het aantal tegels dat moet worden aangeschaft. Wanneer u tegenover tegels zit, snij de tegels niet allemaal tegelijk (als er bijvoorbeeld een tegel is die tot een holte in de hoogte moet worden gezaagd, zie dan de berekening, u kunt delen van een reeds gesneden tegel gebruiken). Dit minimaliseert tegelafval. Hetzelfde geldt voor de laatste rij voor de hoogte en breedte van de muur. Als de rest van de gesneden tegel groter is dan de maat van de te verlijmen tegel, dan is het beter om deze af te snijden van de reeds gesneden tegel.

De metriek "Vaardigheid tegelzetter" houdt rekening met de vaardigheid van de tegelzetter. Het is bekend dat het meeste afval ontstaat bij het snijden van tegels. Daarom berekent deze calculator het aantal gesneden tegels en het percentage afval bij het snijden, afhankelijk van de kwalificaties

Deze parameter is subjectief. Het geeft aan dat 10% van alle gesneden tegels zal worden verwend met de kwalificatie "1" van de tegelzetter. Dienovereenkomstig wordt 20% van de gesneden tegels bedorven wanneer het nummer "2" wordt ingevoerd. enz. Deze parameter kan uit eigen ervaring worden bepaald als u de tegelzetter goed kent, of u kunt de tegelzetter zelf vragen hoeveel tegels bij het snijden beschadigd kunnen raken. Er zijn situaties waarin het aantal tegels onjuist is berekend en het nodig is om meer te kopen, maar de tegels van dezelfde batch zijn al afgelopen. En een soortgelijke tegel uit een nieuwe batch kan van toon verschillen en dit zal een onaangename verrassing zijn.

Учет квалификации плиточника обеспечивает возможность единовременной закупки всего необходимого количества плитки. Бывают ситуации, когда неправильно рассчитано количество плитки и необходимо докупить, а плитка той же партии уже закончилась. А аналогичная плитка из новой партии может отличаться по тону и это будет неприятной неожиданностью.

Nadat u alle vereiste maten in de formulieren hebt ingevoerd, drukt u op de knop "Toevoegen". De naam van de tegel, de berekening van het aantal tegels en de prijs worden vastgelegd in de specificatie. Wanneer de berekening is voltooid voor alle muren met dezelfde tegels, klikt u op de knop "Totaal". Een overeenkomstige regel verschijnt in de specificatie met de berekening van het totale aantal tegels en hun totale kosten. Zorg ervoor dat alleen tegels van hetzelfde type in de specificatie zijn opgenomen, anders krijg je een foutmelding. Als u per ongeluk een tegel van een ander type toevoegt, kunt u deze verwijderen voordat u op de knop "Totaal" klikt. Indien nodig kunt u de volledige specificatietabel verwijderen.

In een situatie waarin er een spouw is voor een badkuip en een raam, dat wil zeggen meerdere holtes, is het beter om de muur in twee of drie te verdelen afhankelijk van het aantal leegtes. Er moet een voorwaardelijke scheidingslijn worden gemaakt in plaats van meerdere tegels, rekening houdend met de naad. Zo kan bij een tegelhoogte van 300 mm de hoogte van de scheidingswand gemaakt worden op een hoogte van 900 mm. plus de dikte van de twee naden. Deze wanddelen worden dan automatisch opgeteld in de specificatie

1