Een bakstenen hek berekenen

Instructies voor de bakstenen omheiningscalculator

Specificeer de parameters van het hekgedeelte en vul de afmetingen in in millimeters: || | 431

X - De overspanningslengte wordt gekozen als een veelvoud van de steenlengte binnen 2500-6000 mm

H – Высота столба определяется исходя из общего дизайнерского решения забора.

T - Gemetselde pilaar. Hier moet u een van de voorgestelde metselwerkopties 1,5x1,5, 1,5x2 of 2x2 kiezen.

Y - De hoogte van het hek wordt gekozen rekening houdend met de aanbevelingen van SNIP 30-02-97 * " Planning en ontwikkeling van gebieden van tuinbouwverenigingen van burgers, gebouwen en constructies ” (zoals gewijzigd op 12.03.2001). De hoogte van het hek vanaf de kant van de straat en openbare ruimtes mag niet groter zijn dan 2200 mm voor de organisatie van normale verlichting van straten, opritten, trottoirs. Voor schuttingen in aangrenzende gebieden van het jaar is de maximale schuttinghoogte 1500 mm. Hekhoogtes kunnen ook worden ingesteld door de lokale overheid in uw regio. In ieder geval kan een te hoge omheining overlast veroorzaken voor buren, zelfs als ze in het stadium van de constructie geen ontevredenheid toonden, is het beter om alles van tevoren af ​​te spreken (indien mogelijk op papier).

Z - De dikte van het hekwerk is afhankelijk van de manier van metselwerk (120-500 mm)

S - De hoogte van de plint wordt gekozen om esthetische redenen

W - De dikte van de basis wordt gekozen in de markeringsfase en is gelijk aan de dikte van de pilaar, afhankelijk van het type metselwerk

N - Breedte van de fundering: bepaald door de breedte van de pilaar

P - De diepte van de fundering hangt af van de grondsoort, het draagvermogen, de hoogte van het hek. Om de deinende krachten te voorkomen, wordt de diepte van de fundering vaak gekozen onder het niveau van bevriezing van de grond, maar dit is vrij duur en garandeert niet de levensduur van uw hek. Een ondiepe strookfundering ( P= 150-400), die kan worden aangebracht in de aanwezigheid van goede grond met een laag grondwaterpeil, nadat vooraf een basis van zand en grind is voorbereid.

R - De hoogte van de opvulling wordt geselecteerd binnen het bereik van 100 -300 mm

Specificeer de parameters van het metselwerk en vul de afmetingen in millimeters in:

L - De waarde van de steenlengte hangt af van het materiaal dat u gebruikt. De gestandaardiseerde Nummer 530-2007 lengte van een keramische steen is 250 mm

G - De breedte van een steen kan, afhankelijk van het type, verschillen. Standaardwaarde G voor 120 mm baksteen

M - Baksteenhoogte. Volgens de bovenstaande Nummer is de hoogte van een enkele keramische steen 65 mm, anderhalve 88 mm, een dubbele 140 mm.

Q - De dikte van de naad, varieert van 8-15 mm, de optimale waarde is 10 mm

Markeer de zijkanten van het hek waarvoor u moet berekenen op basis van de kenmerken van uw site.

Specificeer de lengte van elke zijde in meters

Zijde:A

Zijde: B

Zijde: C

Zijde: D

Zijde: E

Сторона: F

Een item wordt automatisch gemarkeerd in de rekenmachine "Pijlers beginnen vanaf de fundering" (met deze opstelling kunt u de wapening voor de kolom in de fundering leggen en maximale sterkte), als u een berekening moet maken wanneer de afrasteringspalen zich op de plint bevinden, schakelt u het selectievakje naast de parameter "Pijlers beginnen vanaf de fundering" uit.

Отметьте пункт «Zwart-wit tekening», так Вы получите контрастный чертеж, приближенный к требованиям ГОСТ и сможете его распечатать, не расходуя зря цветную краску или тонер.

Klik op " Bereken"

Een online baksteenomheiningscalculator helpt ook bij het bepalen van de hoogte van de paal en de overspanning (rekening houdend met de hoogte van de kelder), ontdek hoeveel rijen stenen nodig zijn voor hun constructie. En ook het volume van één schuttingpaal in m³ en hoeveel stenen er nodig zijn voor de constructie ervan. Bepaal de breedte van de overspanning, rekening houdend met de dikte van de paal. Hoeveel stenen zijn er nodig voor één overspanning en het volume in m³, de hoogte van de kelder en het aantal stenen rijen.

Boven het berekende aantal stenen voor het hek, wordt aanbevolen om een kleine marge (tot 10%) voor schroot en breuk tijdens het lossen. Het is vrij moeilijk om zelf een stenen omheining te bouwen zonder de vaardigheid van metselwerk, maar wetend hoeveel materiaal hiervoor nodig is en een beetje voorbereiding is het heel goed mogelijk.