Het aantal wallpapers per kamer berekenen

Instructies voor de behangcalculator

Geef de gewenste afmetingen in meters op

Kamerafmetingen:

Y - De lengte van de eerste zijde van de kamer die moet worden geplakt.

X - De lengte van de tweede zijde van de kamer voor lijmen

H - Hoogte van de kamer

P - Omtrek (som van de lengtes van alle zijden). Om de waarde van de omtrek van de kamer te berekenen, telt u de lengte van alle muren bij elkaar op.

D - Afstand vanaf het begin van het lijmen tot de eerste hoek. De waarde D wordt gemeten vanaf het begin van de verlijming tot de eerste hoek (met de klok mee), deze kan niet gelijk zijn aan of groter zijn dan de lengte van de muur.

Voor berekening U kunt de lengtes van de muren van de kamer of de omtrek specificeren (in het tweede geval is de optie om te beginnen met lijmen niet beschikbaar).

Als de kamer rechthoekig of vierkante contouren, voer de parameters in Y, X, H. Voor kamers met een onregelmatige vorm met richels en nissen, is het mogelijk om te berekenen door de waarden op te geven H en P.

Vensters:

Als de kamer een raamopening heeft, klik dan op "Venster toevoegen" en voer de afmetingen in : lengteWX en hoogte WY.

WZ - De afstand vanaf het begin van het behang bepaalt de plaats ramen in de kamer. Voer de afstand in vanaf het beginpunt van het plakken tot het venster.

Het aantal toegevoegde vensters is onbeperkt.

Deuren:

Voor het programma rekening houden met de aanwezigheid van een deuropening in de berekening, druk op «Добавить двери» en voer hun lengte in DX en hoogte DY.

DZ - Afstand vanaf het begin van het behangen tot de deuren.

Het is mogelijk om meerdere deuren toe te voegen.

Wallpapers: | || 460

                 

L - De lengte van een rol behang hangt af van het type en de fabrikant. De standaardwaarde is L 10,05 m. Vliesbehang voor schilderen kan echter worden geproduceerd op rollen van 30 en 50 meter

B | || 469 – Ширина рулона определяется особенностями производственной линии и может быть 0,53 m (стандарт), 0,7 m и 1,06 м.

R – Повтор рисунка, или т.н. раппорт – это расстояние, через которое повторяется одинаковый узор.

Z - Uitlijningsmarge, de hoeveelheid speling op de vloer en het plafond, die na het verlijmen met een scherp mes onder een liniaal of liniaal (0,05-0,15 m) moet worden afgesneden

F - Verplaats de afbeelding. Vink dit vakje aan als je moet berekenen, rekening houdend met de verschuiving van het behangrapport voor een match.

Als je de visualisatie wilt afdrukken, vink dan het vakje aan " Zwart en witte tekening", dus u ontvangt een tekening die dicht bij de Nummer-vereisten ligt en bespaart kleureninkt of toner bij het afdrukken.

Klik op "Berekenen" || | 486 .

Belangrijk! Als onjuiste parameters zijn ingevoerd om door te gaan met de berekening, wordt u gevraagd aandacht te besteden aan de bijbehorende parameter en wijzigingen aan te brengen.

De rekenmachine helpt bij het berekenen van het totale oppervlak van de muren van de kamer ( in m²), bereken het behangverbruik rekening houdend met ramen en deuren. U kent het gebied van één rol behang, de lengte van de doeken die nodig zijn om een ​​kamer van de opgegeven hoogte te plakken, rekening houdend met de bijsnijdtoeslagen, evenals het aantal hele doeken met behang in de rol. Wat zal de rest van elke rol zijn en hoeveel rollen (stukjes) van een bepaalde lengte zijn er nodig om de kamer te plakken. De rekenmachine berekent hoeveel behang er nodig is voor een kamer en hoeveel rollen er nodig zijn, rekening houdend met de aanwezigheid van raam- en deuropeningen. Het totale saldo van alle achtergronden wordt ook berekend.

Met dergelijke gegevens kunt u de benodigde hoeveelheid behang voor de kamer kopen, rekening houdend met de nuances en de kamer met uw eigen handen lijmen of professionals inhuren. Het is aan te raden om één rol meer op voorraad te hebben dan de berekende hoeveelheid, dit scheelt in de toekomst tijd en geld bij verkeerd snijden of beschadigingen.