Berekening van graaf- en graafvolumes

Instructies voor het berekenen van volume en kosten van graafwerkzaamheden bij het graven van een put

Parameters:

 X  - Breedte

B - Diepte

Y — Длина

De voorbereiding voor de fundamentele constructie begint met het graven van een funderingsput, die bedoeld is voor het plaatsen van de fundering van een gebouw of constructie, het leggen van een rioleringssysteem, het aanbrengen van een zwembad of reservoir, een drainagesysteem, een gebouw of constructie met water

Bij het voorbereiden van het graven van een funderingsput, is het noodzakelijk om de hoeveelheid grond in te schatten die ergens moet worden gestort - om deze te verwijderen of met voordeel te gebruiken. || | 326

Выполнение проекта земляных работ и цены

Alvorens te beginnen met het graven van een funderingsput, is het noodzakelijk om vooraf te bepalen waar de te verwijderen grond zal worden afgevoerd. De toplaag, die zich onderscheidt door zijn vruchtbare eigenschappen, wordt vaak gebruikt voor het veredelen van een persoonlijk perceel, het decoreren van bloembedden en bloembedden in de buurt van het huis. De onvruchtbare laag kan worden gebruikt bij het plannen van een tuin, moestuin, als bedding voor de fundering of om van de site te worden gehaald.

Houd er rekening mee dat de prijs van 1 m3 verwijderde grond zal toenemen naarmate het volume toeneemt van de greppel neemt toe

Преимущественно потребность в вывозе почвы при рытье котлованов достаточно велика, поэтому заранее следует позаботиться об этом. Также следует учитывать запас по размеру котлована перед монтажом опалубки.

Gebruik maken van de diensten van technologie of zelf de put graven?

Bij het kiezen van een optie, stel voor dat u zich vertrouwd maakt met de kenmerken van elk van hen.

Ручная работа характеризуется точностью и чётким соблюдением необходимых параметров. Её стоимость будет гораздо ниже, чем аренда техники или заказ услуг по рытью котлована в специализированных агентствах. Если размер котлована — большой, а выкопать необходимо большой объём почвы, то в данном случае необходимо воспользоваться услугами техники.

Proces in fasen

U moet beginnen met het bepalen van de plaats waar de put wordt gegraven en de opmaak ervan. Het wordt aanbevolen om dit te doen met behulp van speciale haringen die langs de omtrek van de site worden geplakt. Ze zijn met elkaar verbonden met een koord van felle kleur. Twee diagonalen kunnen helpen bij de maximale nauwkeurigheid van de grootte van de put, die, indien correct gemarkeerd, zal samenvallen. Het gebruik van deze methode is relevant op een vlak stuk land.

Er is een andere manier om de exacte opmaak te definiëren. Op korte afstand van de put worden palen ingegraven, waardoor de planken horizontaal op gelijke hoogte worden gefixeerd. De koorden worden eraan getrokken. Om de ideale lay-out te bepalen, moet u de koorden geleidelijk aan slepen. Ook professionele apparatuur die voor deze doeleinden is ontworpen, zal veel helpen.

Een kuil graven

Vergeet de veiligheid van specialisten die een kuil graven niet, vooral in gebieden met onstabiele of zeer losse grond. Om verbrijzeling van dergelijke grond te voorkomen, moeten wanden met een lichte helling worden gemaakt. De wanden en bodem kunnen worden bediend met een niveau of een rail.