Zwembadberekening: water, volume, kosten

Instructies voor de online calculator voor het berekenen van het zwembad

Geef de waarden van de belangrijkste parameters aan van uw toekomstige zwembad in millimeters || | 363

X - de interne lengte van het zwembad, bepaald op basis van het doel van het zwembad (bijvoorbeeld: baden, zwemmen, gezondheidsbevorderend, decoratief), evenals de beschikbaarheid van vrije ruimte voor plaatsing op de site.

Y - de interne breedte van het zwembad, wordt bepaald rekening houdend met uw wensen en de ruimte toegewezen voor de bouw van het zwembad op de site. Zorg ervoor dat u een zithoek rond het zwembad plant. Je moet het zwembad ook uit de buurt van grote bomen plaatsen, omdat hun wortelsysteem de waterdichte laag geleidelijk kan aantasten en de bladeren in de container zullen vallen, wat regelmatige waterzuivering vereist. SP 31-113-2004 "Zwembaden" beveelt echter aan dat bij het plaatsen van buitenzwembaden, het gebied van de toegewezen site moet worden aangelegd met ten minste 35%, langs de omtrek van de site om wind- en stofwerende stroken van boom- en struikplantages

W - het waterpeil in het zwembad, dit is de afstand van het wateroppervlak tot de bodem. Deze parameter is erg belangrijk. Als kinderen in het zwembad gaan zwemmen, moet het reservoir maximaal 1000 mm diep zijn. Voor een comfortabel baden van volwassenen is een diepte van 1500 mm voldoende. De aanleg van een dieper bad is verantwoord bij gebruik van glijbanen en sprongen. Voor thuisgebruik is het beter om een ​​tank te bouwen met getrapte dieptes, aparte speelplaatsen voor kinderen en volwassenen.

H - wandhoogte links - geometrische afmeting vanaf het bovenste vlak van de linkerkant tot de bodem van het zwembad

H2 - wandhoogte aan de rechterkant - vergelijkbaar met de vorige parameter, dit is de afstand vanaf het bovenvlak van de zijkant aan de rechterkant naar de bodem van het zwembad.

Als de bodem van het zwembad vlak is, dat wil zeggen dat de diepte van het water rond de omtrek van het zwembad hetzelfde is, voert u hetzelfde getal in voor || | 379 H en H2

Het zwembad moet worden benaderd vanaf de kant van een ondiepe zone.

A - wanddikte - hangt rechtstreeks af van de afmetingen van de toekomstige constructie, niet minder dan 100 mm, aangezien deze de druk van water aan de ene kant en grond aan de andere kant moet weerstaan.

B - bodemdikte, deze belangrijke geometrische parameter moet worden bepaald op basis van de kwaliteit van de bodem en het grondwaterpeil, evenals de diepte van het bassin. Hoe dieper het is, hoe meer water er op 1 m drukt 2 zwembadbodem, dus de bodemdikte moet minimaal 200 mm zijn. Bij het kiezen van de dikte van de wanden en bodem van het zwembad, moet men zich laten leiden door SNiP 2.03.01-84 "Beton- en gewapende betonconstructies."

E - de breedte van de zijkant, dat wil zeggen de hoogte rond de omtrek van het zwembad. De zijwand is nodig om te beschermen tegen het binnendringen van verontreinigingen uit de omringende ruimte in het zwembad. Met een breedte van meer dan 400 mm kan hij ook worden gebruikt om erop te lopen, te zitten en te liggen, op voorwaarde dat de zijkant is bekleed met niet-gladde materialen.

F - de hoogte van de zijkant is ongeveer 50-300 mm. Om het gemakkelijk te maken om aan de zijkant te gaan staan, met uw handen erop, met uw kin erop (voor mensen van verschillende lengtes).

Met de functie "Bodem met richel" kunt u de parameters instellen van een richel, indien gepland.

U1 - afstand tot de richel, hoe groter deze waarde, hoe verder van de ingang naar het zwembad de richel is.

U2 - richelbreedte, deze parameter bepaalt hoe ondiep de richel zal zijn

Wat kan worden berekend met deze rekenmachine

Zwembadwanden. U krijgt ook een voorbeeld van het berekenen van muren voor het bouwen van een betonnen zwembad.

Met deze rekenmachine kunt u

 

Welke voordelen het u oplevert || | 423
Площадь поверхности воды бассейна. Hiermee kunt u het comfortniveau bepalen, aangezien vakantiegangers voor een comfortabel verblijf minimaal 2,5 m nodig hebben2 wateroppervlak per persoon. En ook om de exploitatiekosten voor het onderhoud van het zwembad in te schatten, aangezien ze meegroeien met het volume.
Berekening van het watervolume in het zwembad. Het vereiste aantal kubieke meter water om een ​​bepaald niveau te verkrijgen, kunt u bijvoorbeeld inschatten hoeveel reagentia nodig zijn om het zwembad te desinfecteren.
De oppervlakte van de zijkant. Зная этот параметр легко определить необходимое количество облицовочных материалов для отделки.
Het oppervlak van het binnenoppervlak. Hiermee kunt u het volume van de bekleding schatten materialen (bijvoorbeeld tegels, mozaïeken of speciale films) die nodig zijn om het zwembad binnen af ​​te werken.
Het volume van de put. Geeft een idee van hoeveel er moet worden gegraven en verwijder de grond en bereken de benodigde kosten
Berekening van de kosten van het zwembad. Het programma helpt u de kosten van grondverwijdering en de hoeveelheid andere materialen die nodig zijn voor de bouw van het zwembad