Berekening van zelfnivellerende vloermaterialen

Instructies voor de rekenmachine voor het berekenen van de hoeveelheid zelfnivellerende vloermaterialen

Voer de afmetingen in millimeters in:

X – Это значение ширины помещения.

Y - De lengte van de kamer.

Waarden ​ X en Y redelijk eenvoudig te meten met een meetlint. Het is aan te raden om eerst de ruimte voor te bereiden (oude plint demonteren, mortelbulten met een hamer hameren en bouwafval verwijderen).

Materiaalverbruik voor de gietvloer is afhankelijk van de kromming van de ondergrond , hoe groter het is, hoe meer mortel nodig is voor het egaliseren. Daarom is het voor een grotere nauwkeurigheid van de berekening noodzakelijk om het hoogste punt van de basis van de vloer in de kamer te vinden (dit is de zogenaamde nulmarkering, waarvan de afstand tot de basis = 0), waarvoor gebruik wordt gemaakt van de laseras van de bouwer - niveau (een dergelijk hulpmiddel kan worden gehuurd) of waterniveau, maak een horizontale lijn die door het nulpunt gaat rond de hele omtrek van de kamer en meet de afstand daarvan tot de basis in de andere drie hoeken van de Kamer. De verkregen afstanden in de hoeken A (= 0), B, C || | 344 и D voer de corresponderende cellen van de rekenmachine in. Als je een vlakke ondergrond hebt, dan zijn de waarden in alle hoeken hetzelfde.

F - de minimale dikte van de zelfnivellerende vloer. Dit is de afmeting vanaf het hoogste punt van de basis (of nulmarkering) tot het vlak van de afgewerkte vloer (dwz de dikte van de zelfnivellerende vloer op het hoogste punt van de kamer).

Voor elke samenstelling van een zelfnivellerende zelfnivellerende vloer heeft zijn eigen optimale dikte (meestal aangegeven door de fabrikant op de verpakking), een toename die de prestaties van de vloer niet verandert, maar deze veel duurder maakt. Minerale vloeren 10-80 mm, polymeer 2,5-5 mm, epoxy 2,5-5 mm, methylmethacrylaat 1-3 mm Nummer-vereisten en u kunt deze afdrukken zonder verspilling van kleureninkt of toner

Отметив пункт «Zwart-wit tekening» Вы получите чертеж, приближенный к требованиям ГОСТ и сможете его распечатать, не расходуя зря цветную краску или тонер.

Druk op || | 356 «Berekenen».

Rekenmachine kan het verbruik van materialen (mengsels) voor een zelfnivellerende zelfnivellerende vloer berekenen, rekening houdend met het hoogteverschil in de hoeken met 1m2. Hierdoor kunt u de vloermix in de vereiste hoeveelheid kopen zonder te veel te betalen voor extra zakken. U vindt er ook het vloeroppervlak van de kamer, wat handig is voor het bestellen van afwerking (voornamelijk relevant voor vloeren met een minerale samenstelling), bijvoorbeeld tegels, waarvan u het benodigde volume kunt berekenen met behulp van onze rekenmachine.

Het is belangrijk dat het wordt aanbevolen om de gietvloer samen met een assistent te vullen, omdat de mortel snel uithardt. Het is verplicht om een ​​randschuimtape te gebruiken en een bindmiddel (primer) aan te brengen dat de hechting van het mengsel aan de ondergrond verhoogt.