Berekening van een hek gemaakt van golfkarton , hout, gaas


Instructies voor het berekenen van het golfkarton voor het hek, evenals de kosten van andere materialen

Kies de schaal van tekeningen die voor u geschikt zijn. | || 388

Значения заполняйте в метрах:

Plot wide - vul de breedte van het te beveiligen gebied in

Lengte van de linkerzijde - specificeer de lengte van de geplande linker zijafscheiding

Rechterzijde lengte - stel de rechter zijafscheiding in.

Забор:

Spleet tussen palen - het is optimaal om binnen 2,5-3 m te nemen.Het kiezen van een grotere afstand verhoogt de belasting op de palen, waardoor ze kunnen kronkelen na verloop van tijd, en kan ook leiden tot verzakking van het gaas. Houd bij plaatmaterialen ook rekening met hun breedte.

De kosten van de paal - geef de werkelijke prijs van de paal aan voor uw regio. Het hangt direct af van het fabricagemateriaal. Een houten paal is goedkoper, maar minder duurzaam dan betonnen, ijzeren en bakstenen palen, waarvan de prijs hoger is.

Breedte van de poort en het loopdeurtje. De optimale breedte van de poort wordt geacht tussen 3-3,5 meter te zijn (dit is voldoende voor de aankomst van vrachtvervoer) en 2,4-2,6 meter voor de mogelijkheid om personenauto's te betreden. De waarde van de breedte van het wicket voor het gemak van doorgang moet worden genomen van 0,6 tot 1,2 m (1 m is het optimale).

Als u het item " Correctie aanvinkt van de afstand tussen de palen ", verdeelt het programma de pilaren gelijkmatig langs de omtrek op gelijke afstand van elkaar (de afstand wordt weergegeven op de tekening).

Bouwmaterialen omheining -  selecteer het type materiaal voor de omheining door het juiste vakje aan te vinken

Raster: || | 421

Высота сетки voor de afrasteringstandaard van 1,5 tot 2 m, er kunnen echter variaties zijn afhankelijk van de mogelijkheden van de uitrusting van de fabrikant (tot 3 m).

В рулоне сетки - geef aan hoeveel strekkende meters er in een rol gaas zitten. Deze parameter moet worden verduidelijkt op de plaats van aankoop van het gaas of de fabrikant.

Netto rolkosten - voer de materiaalprijs (per rol) in uw regio in.

Netkenmerken voor hekken worden geregeld door Nummer 5336-80 "Enkel gevlochten stalen gaas. Technische voorwaarden". Het is noodzakelijk om vóór aankoop te controleren of de fabrikant van het materiaal aan de normen voldoet.

Bord:

Bordhoogte - betekent de lengte van het hout . Afhankelijk van de capaciteiten van de zagerij en het type materiaal, kan deze van 0,5 m zijn (voor een geschaafde houten schutting) en 6 m. De waarde van de plankhoogte die de hoogte van de omheining bepaalt, wordt aanbevolen om te selecteren met rekening houdend met SNIP 30-02-97 * "Planning en ontwikkeling van gebieden van tuinbouwverenigingen van burgers, gebouwen en constructies" (zoals gewijzigd op 12.03.2001). De hoogte van het hek vanaf de kant van de straat en gemeenschappelijke ruimtes is niet meer dan 2,2 m voor de organisatie van normale verlichting van straten, opritten, trottoirs. Voor hekken tussen aangrenzende gebieden is de maximale hoogte van het hek 1,5 m. De normen voor de hoogte van het hek kunnen ook worden vastgesteld door het lokale bestuur van uw regio. Het is belangrijk om met deze punten rekening te houden in de beginfase van de constructie van het hek, zodat er in de toekomst geen onvrede van buren is.

De dikte van het bord – может быть от 0,016 до 0,06 m и принимается исходя из наличия пиломатериала у поставщика с учетом Вашего бюджета.

Breedte van de planken - voor een houten plankenomheining wordt deze geselecteerd in het bereik van 0,04 tot 0,2 m, afhankelijk van de beschikbaarheid en prijs van het materiaal.

Standaard dimensionale houten planken worden geregeld door Nummer 8486- 86 “Naaldhout timmerhout. Specificaties "en Nummer 2695-83" Gezaagd hardhout. Technische voorwaarden. ”

Kosten per kubieke meter plank - voer de houtprijs in uw gebied in voor 1 m 3 Plaatmateriaal:

Листовой материал:

Hoogte - d.w.z. de lengte van de plaat is afhankelijk van de fabrikant, deze kan oplopen tot 12 m. Voor het hekwerk, de meest gebruikte wandbekleding met de markering C10, C20, C21, HC35 en een plaathoogte van 1,8 tot 3 m.

Totale breedte van de plaat || | 456 – зависит от его вида, часто находится в пределах 0,8-1,2 м.

Nuttige plaatbreedte - minder dan de totale breedte met 0,04-0,08 m, omdat de technologie voor het leggen van het profiel de overlap van één golf vereist (d.w.z. overlappend). Opmerking! Bij het installeren van golfkarton, zodat er geen openingen zijn bij de voegen van de platen, moet de kleinere rand worden overlapt door de grotere (de ene golfrand van de plaat is altijd iets kleiner dan de andere).

Стоимость листа - voer de prijs voor plaatmateriaal in ... Hoe hoger de golfhoogte van het golfkarton, hoe hoger de prijs en dus ook de sterkte en windweerstand van het hekwerk.

Klik "Berekenen".

Возможности онлайн калькулятора позволяют высчитать, количество всех столбов для забора и общей их длины. Также можно посчитать площадь ограждения забора и узнать, сколько квадратных метров разного материала потребуется. При этом будут приведены данные о нужном количестве рулонов сетки, доски (в штуках и кубических метрах), сколько потребуется листового материала (к примеру металлопрофиль) и его фактическая площадь. В целом будет произведен Betaling забора из профнастила, дерева, досок, сетки рабицы и других материалов. Это позволяет легко провести сравнительный анализ цен op de разные заборы и рассчитать общую стоимость забора. Чертеж со всеми необходимыми размерами поможет построить забор своими руками из сетки, дерева или листовых материалов.