3D-berekening van een metalen trap

2

Parameters van de metalen ladder

Afb. 1 Algemene tekening van de trap

 

 • Y - de hoogte van de opening - wordt in de regel bepaald door de hoogte van de verdiepingen van uw huis
 • X — openingslengte — hangt af van hoeveel ruimte u in uw huis kunt toewijzen voor trappen
 • W - de breedte van de trap - hangt af van hoeveel ruimte u in uw huis kunt toewijzen voor de trap
 • Z - de dikte van de treden - de geometrische parameter van het materiaal (bijvoorbeeld planken), waarvan u een trap wilt bouwen
 • F - staprichel - de afstand waarbij de bovenste trede over de onderste hangt
 • A - teteva dikte - geometrische parameter van het materiaal (bijvoorbeeld buizen) waarvan u de string van de trap wilt maken
 • B - steundikte - geometrische parameter van het materiaal (bijvoorbeeld buizen), waarvan u laddersteunen wilt maken
 • H - tredehoogte boven de pees - verticale afstand tussen de trede en de pees
 • D - maat - de afstand die de trede over de steun zal hangen in de opstijgrichting
 • U - de hellingshoek van de steun naar de verticaal
 • C - aantal treden - hoeveel treden u neemt het is het meest comfortabel om van verdieping naar verdieping te gaan

Functie “De bovenste trede onder de vloer van de 2e verdieping: SP”

Afb. 2 Uitvoering van een trap met een boventrede onder de vloer van de 2e verdieping

 

Afhankelijk van de relatieve positie van de constructie en de vloer van de bovenverdieping:

 1. Het bovenste vlak van de bovenste trede ligt op hetzelfde niveau als de vlakke vloer van de bovenste verdieping;
 2. Het bovenste vlak van de bovenste trede is lager dan het vloervlak van de bovenste verdieping naar de hoogte van de trede

De keuze voor een of andere tussenplaatsing kan afhangen van: de dikte van de vloeren, de gewenste verhouding tussen het aantal treden en hun hoogte, de lengte van de spaties voor de stringers en de lengte van de opening, de gewenste hellingshoek van de trap, of gewoon de smaak en voorkeuren van de huiseigenaar. Let op, in de afbeelding, waarin de bovenste trede zich onder de vloer van de 2e verdieping bevindt, is de dikte van de overlap tussen de vloeren groter dan in de afbeelding, waarbij de bovenste trede zich op het vloerniveau van de 2e verdieping bevindt. Als de dikte van de vloer minder is dan de hoogte van de trede, zal de stringer gewoon niet tegen de vloer rusten (daarom moest bij het demonstreren van de tweede optie deze dikte worden vergroot).

Functie " Zwart-wit tekening:"

Afb ... 2 Zwart-wit tekening van een trap

Het is raadzaam om deze functie in twee gevallen te gebruiken:

 1. Als u gewend bent om met standaard Nummer-tekeningen te werken, en u daarom beter afbeeldingen waarnemen zonder kleurvulling
 2. Als u de resultaten van de rekenmachine gaat afdrukken. Dan ben je minder inkt/toner kwijt en is de visuele waarneming van tekeningen op papier beter. En natuurlijk wordt deze functie gebruikt bij het afdrukken op een zwart-witprinter.

Functie "Liftrichting wijzigen: LR"

Afb. 4 Aanzicht trappen met verschillende klimrichtingen

Een bepaalde trap, die op een bepaalde manier in het huis is geplaatst, kan vanaf de zijkant van twee kanten of slechts van één kant worden benaderd - wanneer de trap raakt de muur. In het laatste geval zijn er twee mogelijkheden om de constructie ten opzichte van de waarnemer te plaatsen:

 1. Stijging van links naar rechts;
 2. Stijging van rechts naar links.

Met deze functie kunt u beide opties visualiseren.

Berekening van metalen trappen

Het belangrijkste resultaat van deze rekenmachine:

 1. Benodigde informatie voor het maken van pezen en steunen
 2. Benodigde informatie voor het maken van trappen

Volgens deze informatie worden onderdelen gemaakt waaruit de constructie is samengesteld en wordt ook het frame van de ijzeren trap berekend.

Alle andere tekeningen tonen het uiteindelijke aanzicht van de constructie: na de pezen, steunen en treden met elkaar verbinden

Het bijzondere van deze rekenmachine is de implementatie van twee functies:

 1. Evaluatie van het comfort van de trap;
 2. Correctie van de constructie van de trap

De evaluatie van het comfort van de trap wordt uitgevoerd volgens drie criteria:

 1. Naleving van de constructie van de gemiddelde paslengte . Volgens dit criterium moet de som van de stapdiepte en de twee hoogten gelijk zijn aan de gemiddelde staplengte. De gemiddelde paslengte van een persoon is 63 cm
 2. De diepte van de stap. Comfortabele stapdiepte - vanaf 28 cm Bij een gegeven openingslengte kan de stapdiepte worden aangepast door het uitsteeksel te veranderen. De berekening van de treden van een metalen trap wordt uitgevoerd dankzij een handige rekenmachine.
 3. De hellingshoek van de trap. De optimale hellingshoek van de trap is van 30 ° tot 40 °. Bij hellingshoeken van 20° tot 30° en van 40° tot 45° wordt het comfort van het verplaatsen tussen verdiepingen aanzienlijk verminderd. Hellingshoeken buiten de bovenstaande limieten kunnen de bewegingssnelheid tussen verdiepingen en het veiligheidsniveau van de trap aanzienlijk beïnvloeden, evenals de hoeveelheid metaal die bij het werk wordt gebruikt.

Gebaseerd op de resultaten van de beoordeling van een bepaalde structuur, wordt voor elk van de criteria een indicator van het comfortniveau uitgegeven en krijgt de ladder een algemeen comfortniveau toegewezen. De calculator voor het online berekenen van een metalen trap evalueert of de trap voldoet aan de bekende criteria voor het gemak, maar u moet er altijd aan denken dat uw trap in uw huis uw doelen zo efficiënt mogelijk moet dienen. En als u, in overeenstemming met deze doelen, de meest niet-standaard trap ter wereld moet bouwen, ook met uw eigen handen, ga ervoor.

Als er behoefte is aan verbetering van de constructie van de trap, geeft de rekenmachine advies over hoe dit te doen:

 1. Verklein/verhoog het aantal treden;
 2. Verhoog het uitsteeksel van de treden (als de diepte van de treden onvoldoende is voor comfortabel lopen);
 3. Verklein / vergroot de lengte van de opening.

Na het aanpassen van de structuur zullen de genormaliseerde parameters dichter bij het ideaal komen, maar misschien een dergelijke aanpassing moet nog een aantal keer worden uitgevoerd.

Instructies voor de metalen laddercalculator

Om een ​​rechte metalen ladder te berekenen met deze rekenmachine, moet u de hoogte van de vloer weten, de grootte van de ruimte die u kunt toewijzen voor de ladder, de materialen waarvan je hem gaat bouwen en natuurlijk het doel van het gebruik.

Voordat je aan het werk gaat, moet je goed nadenken over alle nuances: of de trap grenzend aan de muur, of in contact staat met de elementen van het interieur van het huis, en hoe dit de structuur zelf en het proces van de constructie ervan zou moeten beïnvloeden. Misschien moet u, om de juiste optie in termen van grootte en ontwerp te selecteren, een rekenmachine gebruiken om meerdere te berekenen en te vergelijken. Voordat u begint met het verwerken van het materiaal, moet u ervoor zorgen dat de onderdeeltekeningen overeenkomen met de ladder die geschikt is voor u en uw doel. Bevestig bij het bouwen de onderdelen aan elkaar en de trap zelf aan het huis, zodat u de betrouwbaarheid en sterkte van de constructie tientallen jaren kunt garanderen.

Trappen op metalen boogstrings die op onze website worden gepresenteerd, kunnen worden verdeeld in vier categorieën van elkaar criteria:

1. Lengte afmeting

a. Maximale lengte - alle treden worden op dezelfde vlucht geplaatst;

b. Gemiddelde lengte - treden worden op twee trappen geplaatst;

2. Breedte afmeting

a. Maximale breedte - de treden worden op twee trappen geplaatst, de breedteafmeting wordt geregeld door het aantal treden op het overeenkomstige paar pezen te wijzigen;

b. Gemiddelde breedte - de treden zijn op twee parallelle trappen geplaatst, de breedtemaat is gelijk aan twee trapbreedten;

c. Minimale breedte - alle treden worden op dezelfde trap geplaatst, de breedte is gelijk aan de breedte van de trap;

3. Productiecomplexiteit

a. Eenvoudig te vervaardigen - gemaakt van boogstrings en rechthoekige treden;

b. Gemiddelde moeilijkheidsgraad van fabricage - gemaakt van boogpees, rechthoekige treden en platforms;

4. Door het type boogpees en de bevestiging van de treden eraan, worden de trappen verdeeld in twee categorieën:

a. Op de steunen - de pees is een massieve balk waaraan de steunen voor de treden zijn bevestigd;

b. Bij een pees, een zigzag - een pees bestaat uit veel onderling loodrechte delen, horizontaal en verticaal geplaatst

In elke specifieke situatie staat de vloerhoogte al vast. Op basis van uw eigen voorkeuren kunt u het comfortniveau kiezen: of aan de gemakscriteria wordt voldaan, of de trappen zijn vlakker, of steiler, enz. Met deze informatie kunnen we praten over het aantal beklimmingen (trappen en platforms) in een bepaalde situatie .

Hoe bereken je een metalen trap in een online rekenmachine met tekeningen?

Stel je voor dat we bijvoorbeeld 13 beklimmingen hebben - treden en platforms. Het ontwerp van een trap is de vorm van deze beklimmingen (trappen, platforms) en hoe deze 13 beklimmingen ten opzichte van elkaar worden geplaatst. De berekening van metalen trappen in onze rekenmachine wordt op de volgende manieren uitgevoerd:

U kunt al deze 13 liften in één rij plaatsen langs de lengte van de opening - "Metalen trap", " Metalen trap met een zigzagkoord «. In dit geval zal uw trap de maximale lengte en minimale breedte hebben en niet moeilijk te vervaardigen zijn. U kunt een metalen trap naar de tweede verdieping berekenen met behulp van een handig en intuïtief programma.

U kunt deze 13 verhogingen in 2 rijen plaatsen, 90 ° gedraaid ten opzichte van elkaar (van bovenaf gezien) - "Metalen trap met een draai van 90° "," Metalen ladder met 90 ° rotatie en zigzagkoord "(bijvoorbeeld , 4 treden per onderste trede, platform en 8 treden op de bovenste trede). In deze gevallen heeft uw ladder een gemiddelde lengte en een verstelbare breedte. Berekening van de treden van een metalen trap zal helpen om het materiaalvolume dat nodig is om dit werk te voltooien correct te berekenen.

U kunt deze 13 verhogingen in 2 parallelle (van bovenaf gezien) rijen plaatsen naast elkaar - " Metalen trap met 180° draaiing ° "," Metalen trap met 180° draai en zigzagkoord "(bijvoorbeeld 4 treden op de onderste trap, platform en 8 treden op de bovenste trap). In deze gevallen heeft uw trap een gemiddelde afmeting in lengte en een gemiddelde afmeting in breedte.

Calculators voor het berekenen van metalen trappen, die worden gepresenteerd op onze website:

Dit ontwerp is relevant in een situatie waarin u een gemakkelijk te vervaardigen ladder wilt, waarvan de lengte afhankelijk is van de bewegingshoogte (afhankelijk van het gemakscriterium) en die niet veel ruimte inneemt in breedte.

2 | || 625