Het vloeistofvolume in een rechthoekige container berekenen || | 205

Instructies voor een online rekenmachine voor het berekenen van het vloeistofvolume in een rechthoekige container (aquariumtype)

Voer de afmetingen in millimeters in:

X | || 315 – Ширина емкости, поперечное расстояние между стенками.

Y - Tanklengte, d.w.z. zijn lengte, de grootste lineaire afmeting in de lengterichting.

L - De hoogte van de tank wordt bepaald door de hoogte van de wanden.

h - De hoogte van het vloeistofniveau wordt bepaald met een meetliniaal (de zogenaamde meterstaaf), als er geen dergelijk gereedschap is, zal een gewone staaf van draad of hout van geschikte lengte Doen. Neem veiligheidsmaatregelen in acht, laat de staaf strikt verticaal in de tank naar de bodem zakken, markeer het niveau erop, verwijder en meet met een meetlint. U kunt ook h bepalen door de afstand van het bovenste punt van de tank tot het oppervlak van de vloeistof te meten en deze indicator af te trekken van de hoogte van de tank L.

Druk op "Berekenen".

De online rekenmachine helpt u berekent het totale volume van de tank en vindt de maximale capaciteit van de tank (in m 3 en liters). Zoek uit hoeveel stof er al in de container zit. De waarde van het vrije volume geeft een idee van hoeveel vloeistof er nog in de container kan worden gegoten. Het programma berekent ook het bodemoppervlak, het zijoppervlak en het totale oppervlak van de tank, waardoor u gemakkelijk de benodigde hoeveelheid materialen kunt berekenen voor het afwerken van de hele tank of zijn onderdelen.