Oppervlakte plot berekenen

Instructies voor rekenmachine voor het berekenen van de oppervlakte van het perceel met een onregelmatige vorm

Optie 1

Let op, rekenmachineВариант 1 berekent de oppervlakte van een perceel dat op de hoeken in een cirkel past. U kunt controleren of uw site aan deze voorwaarde voldoet, aangezien de tegenovergestelde hoeken van de ingeschreven vierhoek optellen tot 180 °. Als uw site niet in de cirkel past, geeft de rekenmachine een kleine fout (de waarde die zal afhangen van hoeveel uw site niet in de cirkel past).

Optie 2

Optie 3

Voer de afmetingen van de zijkanten in AB, BC, CD, DA in meter

De plot wordt gemeten met een lang meetlint , een laserafstandsmeter, een meetwiel. Je kunt ook een houten statief (zoals een kompas) maken door de afstand tussen de "benen" in 1 m vast te stellen en, door met zo'n apparaat langs de rand van het perceel te lopen, het aantal stappen tellen.

Klik op "Berekenen" || | 394 .

Met de online rekenmachine kunt u de oppervlakte (in vierkante meters, honderd delen, acres en hectare) van een perceel of veld met een onregelmatige vorm. Dit is handig voor het correct uitvoeren van documenten voor grondbezit, verkoop, erfpacht of splitsing (zogenaamde landmetingen) zonder het gebruik van topografische opmetingen en speciale cartografische programma's. Soms moet je ook gewoon uitrekenen hoeveel honderd vierkante meter een perceel heeft om de marktwaarde ervan in te schatten.