Berekening van opgerold gazon


Instructies voor de rekenmachine voor het berekenen van rolgazon en de kosten ervan

úẫ¡

Voer de afmetingen in millimeters in:

Y – Длина участка, который планируете покрыть газоном.

X - De breedte van het gebied dat voor het gazon is toegewezen.

A - Zode in lengte rollen. Standaard rolzode lengte is 2 meter, er kunnen variaties zijn afhankelijk van de fabrikant

B - Rol in breedte. Standaardwaarde B= 0,4 m.

C - Voorraad, specificeer als een percentage. Afhankelijk van de complexiteit van het terrein (de zogenaamde kromming), kan het nodig zijn om het gazon te trimmen en als gevolg daarvan zal er afval verschijnen, ter compensatie wordt een marge van 5-10% gemaakt.

V - De massa van één rol (in kilogram) is afhankelijk van het vochtgehalte van de grond met graszoden. De waarde van V is ongeveer 18-30 kg. Neem voor exacte informatie over het gewicht van één rol gazongras contact op met de fabrikant of leverancier.

Prijs per rol - geef de prijs aan per eenheid grasmat in uw regio. | || 344 == = Werkprijs per rol

Цена работы за рулон - specificeer hoeveel het kost om één rol gazongras te installeren

Klik op Bereken. | || 351

Калькулятор посчитает площади участка под газон и рулона травяного покрытия (в м 2 ). U leest hoeveel rollen er nodig zijn voor het aanleggen van een gazon en wat het totale gewicht is. Dit zal het mogelijk maken om de benodigde hoeveelheid materiaal te kopen voor het landschap van de site en het bestellen van voertuigen om het vereiste tonnage te leveren. U vindt er ook de kosten van het hele gazon, hoeveel het zal kosten om het op de site te leggen en de totale kosten. Dit geeft u de mogelijkheid om zelfstandig de prijs van het landschapsontwerp van de site te berekenen met behulp van een gazon in de vorm van rollen, een voorlopige schatting te maken en de financiële kosten in te schatten. Denk eraan, voor een mooi gazon moet u eerst de grond zorgvuldig voorbereiden, behandelen met herbiciden tegen onkruid en de grond beluchten. Het wortelstelsel van het gras moet "ademen", dit zal het beschermen tegen gevaarlijke infecties. Om het gazon groen en vrolijk te houden, moet u het op tijd bemesten en maaien.