Berekening van de samenstelling en prijs van beton

::

Instructies voor de rekenmachine voor het berekenen van de samenstelling van beton

Hoeveel beton is er nodig, m 3? Voer hier het volume beton (in kubieke meter) in dat u als resultaat wilt krijgen.

Gewicht van de zak, kg Voer het gewicht van de zak cement in kilogram. Moderne fabrikanten bieden zakken cement te koop met een gewicht van 5, 10, 25 en 50 kg. Verpakken met een massa van 50 kg is het meest winstgevend, omdat het op verpakking bespaart in vergelijking met zakken met een kleiner volume en optimaal is voor laden en lossen.

Betonsamenstelling naar gewicht — здесь введите соотношения составляющих для бетона: цемента, песка и щебня.

Geschatte verhouding van componenten voor een betonmengsel: cement -1 deel, zand - 2-3 delen, steenslag - 4 -5 delen, water - 1/2 deel (mengsel moet van plastic zijn en niet erg vloeibaar). Bijvoorbeeld: cement - 100 kg, steenslag - 450 kg, zand - 300 kg, water - 50 liter. Deze cijfers zijn afhankelijk van de volgende factoren: de gewenste betonkwaliteit, cementsoort, eigenschappen van zand, steenslag (fractie), het gebruik van weekmakers of andere toevoegingen (bijvoorbeeld verhoging van de vorstbestendigheid), etc. Cement en water zijn de belangrijkste componenten van beton en binden alle componenten in een enkele monolithische structuur. Om beton van hoge kwaliteit met een hoge sterkte te verkrijgen, is het belangrijk om het juiste aandeel beton te berekenen. Namelijk de verhouding van water, zand en cement. Als u cementkwaliteit m-400 gebruikt, is het beton van kwaliteit m-250 (door de cementgraad te verhogen, kunt u de kwaliteit en dienovereenkomstig de eigenschappen van beton verhogen). Ook is het bij het bereiden van een betonmengsel belangrijk om rekening te houden met het vocht en de vochtopname van vulstoffen - steenslag, zand en niet te veel water toevoegen. Typische cementverbruikssnelheden voor de voorbereiding van geprefabriceerd en monolithisch beton, producten en structuren van gewapend beton worden gereguleerd door SNiP 5.01.23-83. Cement voor beton moet voldoen aan de vereisten van Nummer 22266-76 "Sulfaatbestendige cementen. Specificaties ".

Geef de werkelijke prijs van materialen in uw regio aan: voor een zak cement en voor een ton zand en steenslag.

En klik«Berekenen».

Hierdoor kunt u de hoeveelheid en de kosten van materialen voor het voorbereiden van de benodigde hoeveelheid kubieke meter beton, hoeveel zakken cement hiervoor nodig hebben en zijn kosten. En ontdek ook de benodigde hoeveelheid zand, steenslag en hun prijs voor de bereiding van het benodigde volume betonmortel. De waarde van de uiteindelijke kosten stelt u in staat om de juiste beslissing te nemen - om een ​​oplossing met uw eigen handen voor te bereiden of een mixer met kant-en-klaar beton te bestellen.