Een rechthoekige kas berekenenInstructies voor de rekenmachine voor het berekenen van een rechthoekige kas

Specificeer de gewenste schaal van de tekeningen. | || 348

Заполните параметры теплицы в миллиметрах:

X - De breedte van de kas wordt gekozen rekening houdend met uw wensen en doelen (als u wilt om uw huishouden te verwennen met verse producten of een kas te bouwen voor een minibedrijf) en is afhankelijk van het budget voor de bouw en de beschikbaarheid van ruimte voor plaatsing op het terrein. Fabriekskassen worden geproduceerd in breedtes van 1800 tot 6000 mm. Voor comfortabel werken in de kas moet de waarde X minimaal 2400 mm zijn. Deze breedte is optimaal, omdat u hiermee een doorgang (600 mm) kunt uitrusten en rekken met zaailingen of bedden aan beide zijden tot 900 mm kunt plaatsen (het is moeilijk om verder te reiken dan de opgegeven afstand om voor planten te zorgen).

Z – Теплица в длину, может быть любой, если позволяют размеры участка и бюджет постройки.  При выборе значения Z dient u rekening te houden met de standaardafmetingen van het materiaal dat voor de beglazing wordt gebruikt. Als bijvoorbeeld polycarbonaat wordt gebruikt, moet de lengte Z een veelvoud van 2100 mm zijn. Voor een kas bedekt met plasticfolie is het raadzaam om een ​​lengteveelvoud van 1000 mm te kiezen.

Bij het kiezen van de maat van de kas en de plaatsing op het terrein dient men rekening te houden met de aard van de landschap (helling van het terrein, de aanwezigheid van reservoirs, het niveau van bevriezing van de bodem, de hoogte van het grondwater), oriëntatie ten opzichte van de windstreken (heeft een sterke invloed op de verlichting en daardoor op de opbrengst), de kwaliteit van het land in de plaats waar de kas zal worden geïnstalleerd. Tegelijkertijd moet de locatie van de kas in de buurt van gebouwen en hoge bomen worden vermeden.

Y - Volledige hoogte van de kas (van de vloer tot de nok van het dak ). De hoogte van de kas wordt gekozen op basis van het gemak om erin te werken (de bepalende factor is de groei van de werknemer plus vrije ruimte) en moet hoger zijn dan de zijwanden. De optimale hoogte boven het gangpad is niet minder dan 2200 mm, aangezien het onhandig en vervelend is om in een lage ruimte te werken.

H - De hoogte van de kaswanden is gekozen voor minimaal 1500 mm in verband met bedieningsgemak en plantverzorging

A - De aantal verticale secties op de gevelkassen. De waarde A moet worden gekozen rekening houdend met de afmetingen van het beglazingsmateriaal en het vereiste draagvermogen van het kozijn. Hoe breder de kas, hoe meer verticale delen er nodig zijn voor de stabiliteit van de constructie.

B - Het aantal cellen in het kasdek afschot van de dakrand tot aan de nok . Het moet worden gekozen op basis van het type beglazingsmateriaal en de uitsluiting van de mogelijkheid van doorzakken. De minimumwaarde B voor een kleine kas is 2.

C - Het aantal dakhellingsecties, afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt voor het bedekken ... Hoe hoger de waarde C, hoe hoger het draagvermogen van het kasdek. Houd ook rekening met de standaardafmetingen van materialen voor beglazing (polycarbonaat, glas).

D - Het aantal verticale wandcellen wordt gekozen rekening houdend met de lengte van de kas en de grootte van het beglazingsmateriaal. Hoe hoger de waarde D, hoe hoger het draagvermogen van het kasframe

E - Het aantal horizontale cellen van de kaswanden wordt ingesteld rekening houdend met de lengte van de kas en de grootte van het materiaal dat zal worden gebruikt voor beglazing.

De mogelijkheden van de online calculator voor het berekenen van een rechthoekige kas stellen u in staat om de optimale afmetingen van secties en cellen te selecteren, hun aantal wijzigend, terwijl hun afmetingen op de kastekeningen worden weergegeven. || | 395

Klik op "Berekenen".

De rekenmachine helpt u bij het berekenen van de oppervlakte, het volume en de omtrek van een rechthoekige kas. Evenals het oppervlak van het dak, zij- en gevelwanden en het totale oppervlak van beglazing, dat nodig is voor de aankoop van bekledingsmateriaal in de vereiste hoeveelheid. Bovendien vindt u de lengte van de materialen die nodig zijn voor de vervaardiging van het kasframe. Deze gegevens helpen bij het bepalen van de kosten van het bouwen van een kas en beslissen of je het zelf gaat bouwen of een kant-en-klare kas van de fabrikant koopt.