3D-berekening van een driehoekige houten truss

Instructies voor de rekenmachine voor het berekenen van een driehoekige truss

Voer de afmetingen in millimeters in:

X

X - De lengte van de driehoekige truss hangt af van de grootte van de overspanning die moet worden bedekt en de manier waarop deze aan de muren wordt bevestigd. Houten driehoekige spanten worden gebruikt voor overspanningen van 6000-12000 mm lang. Bij het kiezen van de waarde X, moet rekening worden gehouden met de aanbevelingen van SP 64.13330.2011 "Houten constructies" (bijgewerkte editie van SNiP II-25-80).

Y || | 357 – Высота треугольной фермы задается соотношением 1/5-1/6 длины X.

Z - Dikte, W - Breedte van het hout voor het maken van een truss. De gewenste doorsnede van de balk is afhankelijk van: belastingen (constant - het eigen gewicht van de constructie en de dakbedekking, maar ook tijdelijk - sneeuw, wind), de kwaliteit van het gebruikte materiaal, de lengte van de overspanning die moet worden overbrugd . Gedetailleerde aanbevelingen over de keuze van de doorsnede van het hout voor de vervaardiging van een spant worden gegeven in SP 64.13330.2011 "Houten constructies", en SP 20.13330.2011 "Belastingen en stoten" moet ook in acht worden genomen. Hout voor dragende elementen van houten constructies moet voldoen aan de eisen van de 1e, 2e en 3e graad in overeenstemming met Nummer 8486-86 "Naaldhout gezaagd hout. Specificaties. ”

S - Aantal rekken (interne verticale balken). Hoe meer rekken, hoe hoger het materiaalverbruik, het gewicht en het draagvermogen van de truss.

Als u stutten nodig heeft voor de truss (relevant voor lange-afstands trussen) en nummering van onderdelen, markeer dan de juiste punten.

Het vakje "Zwart-wittekening" aanvinken U ontvangt een tekening die dicht bij de vereisten van Nummer ligt en u kunt deze afdrukken zonder verspilling van kleureninkt of toner.

Druk op "Berekenen".

Driehoekige houten spanten worden voornamelijk gebruikt voor daken gemaakt van materialen die een aanzienlijke helling vereisen. Een online rekenmachine voor het berekenen van een houten driehoekige truss helpt bij het bepalen van de benodigde hoeveelheid materiaal, het maken van tekeningen van de truss met afmetingen en nummering van onderdelen om het montageproces te vereenvoudigen. Ook kunt u met behulp van deze rekenmachine de totale lengte en het volume van het hout voor een truss berekenen.