Berekening van het sleufvolume

Instructies voor het berekenen van het volume grond van een sleuf

Eerst moet u de eerste gegevens van de online calculator in meters: | || 312

L - dit is de lengte van de greppel, afhankelijk van het doel, bijvoorbeeld voor de fundering, het leggen van communicatie (watervoorziening , riolering, gasleiding, stroom- of zwakstroomkabels).

A - de breedte van het bovenste deel van de greppel wordt bepaald door de mogelijkheid dat werknemers communicatie ontwikkelen in

Bij het installeren van een strookfundering wordt aanbevolen om de breedte van de sleuf met 600 mm meer te vergroten dan de breedte van de basis van de fundering (voor de mogelijkheid van installatiebekisting, verplaatsing van werknemers ).

B - de breedte van de onderste (bodem), aangezien vaak een sleuf wordt gegraven met hellingen die voorkomen dat de grond uit elkaar valt, de afmetingen aan de boven- en onderkant kan afwijken. Het verschil tussen de breedte van de bovenkant en de onderkant bepaalt de steilheid van de hellingen.

Als er geen hellingen worden gemaakt en de breedte constant is aan de boven- en onderkant van de greppel, voer dan dezelfde parameterwaarden in ​​ A en | || 326 В

H - de diepte van de sleuf, hangt af van bedoeld doel, bijvoorbeeld voor een stripfundering van 0,5-2,5 m, volgens SNiP 3.02.01-87. Voor een gasleiding, minimaal 0,8 meter naar het bovenste punt van de leiding, rekening houdend met SP 62.13330.2011 (SNiP 42-01-2002), wordt de diepte van het leggen van waterleidingen geregeld door SNiP 2.04.02-84 (bij minimaal 0,5 moet worden opgeteld bij de werkelijke diepte van bevriezing van de grond (meter). De minimale riooldiepte voor regio's met een warm klimaat is 0,7-0,8 m, en als de winters streng zijn, dieper. Voor het leggen van kabels worden in de regel sleuven gegraven met een diepte van ongeveer 0,7 m.

Het is vermeldenswaard dat het soms gemakkelijker en zuiniger is om een ​​​​buis te isoleren, een gecombineerde installatiemethode toepassen een fundering (dwz het opvullen van een zand-grindkussen, isolatie en drainage-organisatie) en een ondiepe greppel graven, wat tijd, moeite en geld bespaart voor graafwerkzaamheden, het versterken van de muren en het verplaatsen van de grond.

Geef ook de kosten aan van graven in uw regio (per 1 kubieke meter) en grondverwijdering (ook voor 1 m 2) klik dan op "Berekenen".

Berekening van het volume van een greppel met hellingen

De rekenmachine berekent sleufoppervlak (nuttig bij het bepalen van de benodigde hoeveelheid materiaal om de hellingen te versterken), | || 342 объём траншеи geeft een idee van hoeveel grond er verwijderd en verplaatst moet worden en vindt de optimale graafmethode om in korte tijd het verwachte resultaat te verkrijgen. Als de breedte van de boven- en onderkant van de sleuf verschillend is, worden de volumes extra berekend: nuttig C en hellingen D. Als u de tarieven van de aannemer voor het graven en verwijderen van grond hebt ingevoerd, geeft de calculator u de kosten van het graven van een greppel, de prijs van het verplaatsen van de grond en de totale kosten van het bouwen van een sleuf, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen - neem contact op met de professionals of graaf het zelf.