Berekening van het vloeistofvolume in de tank

Instructies voor de rekenmachine van de hoeveelheid en het volume vloeistof in de tank

Voer de afmetingen in millimeters in:

D | || 319 == = - de diameter van de container kan worden gemeten met een meetlint. Er moet aan worden herinnerd dat de diameter het segment met de grootste lengte is dat twee punten op een cirkel verbindt en door het middelpunt gaat. – диаметр емкости можно замерить рулеткой. Необходимо помнить что диаметр – это отрезок наиmeerй длины, соединяющий две точки op de окружности и проходящий через ее центр.

H - het vloeistofniveau wordt gemeten met een meter staaf, maar als er geen dergelijk gereedschap voorhanden is, gebruik dan een normale walsdraad of houten plank van geschikte lengte. Neem veiligheidsmaatregelen in acht, laat de staaf strikt verticaal in de tank naar de bodem zakken, markeer het niveau erop, verwijder en meet met een meetlint. Het is ook mogelijk om H te bepalen door de afstand van de bovenkant van de tank tot het oppervlak van de vloeistof te meten en deze indicator af te trekken van de waarde van de diameter. | 326

L – длина емкости.

Als u een tekening op papier nodig heeft, is het raadzaam om het item "Zwart-wit tekening" te markeren. U krijgt een afbeelding met hoog contrast en kunt deze afdrukken zonder verspilling van kleureninkt of toner.

Klik op "Berekenen" en u krijgt de volgende gegevens:

Capaciteit - deze parameter kenmerkt het totale volume van de tank, d.w.z. wat is de maximale hoeveelheid vloeistof in kubieke meters of liters die erin past

Hoeveelheid vloeistof - hoeveel stof zit er op dit moment in de tank

Vrij volume позволяет оценить, сколько жидкости еще можно залить в емкость.

Hierdoor krijgt u een berekening van niet alleen het volume van de tank, maar ook het volume van de vloeistof in een onvolledige tank.

Metalen producten moeten periodiek worden geverfd, dan zal hun levensduur aanzienlijk toenemen. Weten het oppervlak van het vooroppervlak, het oppervlak van het zijoppervlak en de totale oppervlakte van de container Het is gemakkelijk om de benodigde hoeveelheid verf en lak voor de behandeling van de gehele container of de afzonderlijke onderdelen ervan in te schatten.